Bör jag ansöka om ESTA innan jag bokar resan?

Publicerad: Dec 09, 2019, Ändrat: Dec 09, 2019 | Tags: ESTA-frågor, ESTA-ansökan

Inledning

Resenärer som är undantagna viseringskrav kan ansöka om ESTA innan de bokar sin resa och sitt boende. Exakta datum och information om boende krävs inte för att skicka in en ansökan. Dock kan det hjälpa resenärens ansökan att tillhandahålla denna information.

Jag har inte bokat boende än. Påverkar det min ESTA-ansökan?

Du måste bara ange en amerikansk adress, även om du planerar att besöka flera olika platser i USA. Det bör räcka att ange adressen för ditt hotell, bed & breakfast eller annat boende som kontaktadress och din adress i USA, så länge namnet på värden eller chefen tillhandahålls om tillämpligt.

Om du inte vet var du kommer att bo när du är i USA kan du ange att det är okänt. Då skriver du ”UNKNOWN” i textfält eller nollor i fält där du måste ange siffror.

När din ESTA-ansökan har behandlats och godkänts kan du gå tillbaka till ansökan för att uppdatera din adress i USA.

Jag har ingen kontaktperson i USA, hur gör jag?

Om du inte har en kontaktperson i USA kan du ange ”UNKNOWN” som adress på din ESTA-ansökan. Använd nollor i fält där du måste ange siffror. Om möjligt bör du dock ange kontaktinformation för ditt boende i USA.

Måste jag boka flygbiljett innan jag ansöker?

Nej. Du måste inte boka flygbiljett innan du ansöker om ESTA. En ESTA-ansökan kan skickas in när som helst, även om sökande inte har bokat sina biljetter till, eller sitt boende i, USA.

Sammanfattning

Det kan vara svårt att ha allt spikat och bokat innan man behöver ansöka om ESTA eller visum. Som tur är så är det möjligt att ansöka om ESTA redan innan man har bokat flygbiljetter eller hotellrum, och innan man har en adress för sitt boende eller kontaktuppgifter för kontakt i USA.

Om du har ett pass från ett land med viseringsundantag och vill ansöka om ESTA för att resa till USA som turist, på affärsresa, för medicinska syften eller för att resa genom USA på väg till ett annat resmål, se till att ansöka om ESTA i god tid. Du kan även se dessa vanliga frågor för vidare information om ESTA.

Ansök om ESTA