Betala för ESTA

Publicerad: Nov 18, 2019, Ändrat: Nov 18, 2019 | Tags: VWP, ESTA-betalning

Inledning

Betalning för ESTA-ansökan måste göras online inom sju dagar av att ansökan har skickats in, annars går ansökan ut, vilket kräver att sökanden skickar in en ny ansökan. ESTA-ansökningar behandlas inte innan de har betalats.

Betalsätt

Det är möjligt att betala för en ESTA-ansökan med ett antal olika betalsätt. De betalsätt som för närvarande kan användas är: Visa® Debit, Visa® Credit, MasterCard® Debit, MasterCard® Credit, American Express®, Discover®, Diner’s Club, Maestro® och JCB®. Det är endast möjligt att betala online, och därför är det inte möjligt att betala per telefon, med check eller med banköverföring.

Säkra betalningar

ESTA-betalningar behandlas i enlighet med internationella bestämmelser gällande betalkortbranschens säkerhetsstandarder (Standard Payment Card Industry – Data Security Standard, PCI-DSS) från ledande betalkortsleverantörer. Dessa bestämmelser används för att skydda kundens personuppgifter och privata information. All information som skickas från din webbläsare till betalsidan skickas genom en säker och krypterad HTTPS-anslutning. Webbsidan förvarar inga kortuppgifter.

Fel vid betalning

Fel vid ESTA-betalning kan uppstå på grund av ett antal olika anledningar, såsom fel kort- eller faktureringsuppgifter, ett behandlingsfel på bankens eller kreditkortsbolagets sida eller andra fel. Det är även möjligt att fel orsakas av ESTA-webbsidan eller av din webbläsare, din dator eller internetleverantör. Om ett fel uppstår vid betalning och om du har kontrollerat att uppgifterna du har angett stämmer, försök att betala med ett annat kort, eller för över pengar till ditt kort. Om problemet kvarstår kan du kontakta ditt kreditkortsbolag eller din bank med hjälp av uppgifterna på baksidan av kortet.

Uppdatera ESTA-ansökan efter betalning

När betalning har skickats för en ESTA-ansökan så går det endast att redigera fälten för adress under vistelsen i USA och sökandes e-postadress. Alltså bör sökande noggrant kontrollera sina ansökningar innan de skickar in dem och betalar. Det går inte att ändra passnummer eller utfärdandeland när en ansökan har skickats in, även om den inte har betalats än. Om du har angett fel passnummer eller utfärdandeland så måste du skicka in en ny ansökan med korrekta uppgifter. Du bör även vara medveten om annat du bör tänka på om du behöver uppdatera en ESTA-ansökan.

Sammanfattning

Se till att betala för din ESTA-ansökan inom 7 dagar för att undvika att behöva fylla i en ny ansökan. Eftersom det kan ta upp till 72 timmar att godkänna ansökningar så bör du ansöka i god tid innan din avresa till USA.

Om du har ett pass från ett land med viseringsundantag och vill ansöka om ESTA för att resa till USA som turist, på affärsresa, för medicinska syften eller för att resa genom USA på väg till ett annat resmål, se till att ansöka om ESTA i god tid. Du kan även se dessa vanliga frågor för vidare information om ESTA.

Ansök om ESTA

Dela med sig

FacebookTwitterYoutube

Ansök om ESTA

ESTA är ett obligatoriskt resegodkännande för resenärer som reser till USA med flyg eller båt för turism, genomresa (transit) eller affärsbesök under högst 90 dagar.

Ansök om ESTA

Tweets