Hur lång tid tar det att ansöka om ESTA?

Publicerad: Oct 07, 2019, Ändrat: Oct 07, 2019 | Tags: ESTA, ESTA ansökningstid

En genomförd studie från 2017 utförd på tusentals sökande visar att den genomsnittliga tiden att ansöka om ESTA är ca 13 minuter. Faktorer som påverkar ansökningstiden är om sökandena har sina pass och rese- och arbetsgivaruppgifter lättillgängliga när de fyller i ESTA-formuläret. Om sökandena måste leta efter sina handlingar eller söka efter information medan de ansöker om ESTA, så ökar ansökningstiden. Vidare finns det andra faktorer som ofta ligger utanför sökandenas kontroll som kan påverka den tid det tar att ansöka om ESTA, som till exempel internethastighet, mobila och stationära användningsområden och diverse problem med Department of Homeland Securitys datasystem under tiden som ESTA-ansökningarna behandlas.

Sedan maj 2017 finns det flera avsnitt på ESTA-formuläret. Samtliga avsnitt anges i tabellen nedan med respektive tid för slutförande.

Avsnitt

Obligatoriska uppgifter

Genomsnittlig tid för slutförande

Sökandens uppgifter

Förnamn, efternamn, annat namn/alias, födelsedatum, födelsestad, födelseland, kön

2 minuter

Kontaktuppgifter

Adress, e-postadress och telefonnummer

2 minuter

Passuppgifter

Medborgarskap, passnummer, passets sista giltighetsdag, nationellt id-kort, annat medborgarskap/nationalitet, uppehållskort eller id-kort

2 minuter

Kontaktuppgifter i USA för nödsituationer

Namn, adress, telefonnummer och e-postadress

1 minut

Kontaktuppgifter / reseuppgifter i USA

Namn, adress och telefonnummer

1 minut

Anställningsuppgifter

Namn och adress på arbetsgivare

1 minut

Uppgifter om sociala medier

Kontonamn och typ av sociala medier

1 minut (valfritt)

Uppgifter om resenär / behörighetsfrågor

9 säkerhetsfrågor

3 minuter

Studien tittade på tidsskillnaderna i ESTA-ansökningarna mellan stationära och mobila användare. Mobila användare delades jämnt mellan iOS och Android och mellan surfplattor och mobiltelefoner. Studien visade att mobila användare spenderade minst 30 % mer tid att fylla i ESTA-formuläret jämfört med stationära användare. I vissa fall tog det 100 % mer tid för mobila användare att slutföra ESTA-formuläret. Således rekommenderas tidskänsliga sökande att ansöka om ESTA från en stationär eller bärbar dator.

Sökande som inte hade förberett sig innan ESTA-ansökan spenderade tid på att leta efter handlingar för att svara på följande avsnitt: passuppgifter, kontaktuppgifter för nödsituationer, kontaktuppgifter i USA och anställningsuppgifter.

Baserat på undersökningens resultat rekommenderar vi att du avsätter 15 minuter per sökande när du ansöker om ESTA online. På så sätt kommer både huvudsökande och andra sökande vara välinformerade om ansökan och ansökningstider samt förstå formulärets frågor och ESTA:s begränsade användningsområden och inreseregler.

Sökande rekommenderas också att tänka på vilka enheter de använder när de ansöker om resetillstånd online. Vi bör nämna att tidsåtgången för att slutföra betalningen har utelämnats från studien. Den sannolika effekten skulle vara en ökning på ca 1 minut för ansökningstiden, men detta varierar beroende på om sökande har sina betalningsuppgifter till hands när de fyller i ansökan.

Om du har ett pass från ett land med viseringsundantag och vill ansöka om ESTA för att resa till USA som turist, på affärsresa, för medicinska syften eller för att resa genom USA på väg till ett annat resmål, se till att ansöka om ESTA i god tid. Du kan även se dessa vanliga frågor för vidare information om ESTA.

Ansök om ESTA

Dela med sig

FacebookTwitterYoutube

Ansök om ESTA

ESTA är ett obligatoriskt resegodkännande för resenärer som reser till USA med flyg eller båt för turism, genomresa (transit) eller affärsbesök under högst 90 dagar.

Ansök om ESTA

Tweets