Kan ESTA användas för flera resor till USA?

Publicerad: Nov 11, 2019, Ändrat: Nov 11, 2019 | Tags: ESTA-regler, ESTA-ansökan, ESTA med flera poster

Inledning

ESTA kan användas för flera resor till USA. Dock bör resenärer med godkända ESTA vara medvetna om att den amerikanska tull- och gränsskyddsmyndigheten (Customs and Border Protection, CBP) har rätten att neka resenärer inträde till USA. Om en CBP-tjänsteman misstänker att en ESTA-resenär missbrukar villkoren i programmet för viseringsundantag så har de alltså rätten att neka denna resenär inträde till USA.

Finns det en gräns för hur många gånger jag kan resa till USA under 90-dagarsperioden?

Nej. Det finns ingen gräns för hur många gånger du kan resa till USA under 90-dagarsperioden på ditt godkända ESTA. Dock har CBP-tjänstemän rätten att neka även en godkänd ESTA-resenär inträde till USA om de misstänker oärlighet eller misstänkta aktiviteter.

Jag har redan tillbringat 90 dagar i USA under tidigare resa/resor. Kan jag åka dit igen inom ett par veckor eller månader?

CBP kan misstänka att en ESTA-resenär försöker att bryta mot villkoren i programmet för viseringsundantag och därför neka dem inträde om denna resenär upprepade gånger besöker USA och redan har överstigit tidsgränsen på 90 dagar vid en tidigare resa till USA under de senaste månaderna. Om resenären redan har tillbringat 90 dagar i USA och vill stanna under en längre tid i framtiden så bör de ansöka om B-2-turistvisum som tillåter inträde i USA och vistelse där i upp till sex månader. Om resenären vill tillbringa mer tid i USA än den tid som tillåts av ESTA, B-1-visum för tjänsteresor eller B-2-turistvisum så rekommenderas att de rådfrågar en advokat som specialiserar sig på immigration för vidare information om övriga visum.

Sammanfattning

Ett ESTA kan användas för flera resor till USA. Om en person befinner sig i en situation där de vill besöka USA utöver de 90 dagar som tillåts av ESTA så är B-1 eller B-2-visum oftast ett bättre alternativ. Resenärer kan även rådfråga advokat om andra möjligheter.

Om du har ett pass från ett land med viseringsundantag och vill ansöka om ESTA för att resa till USA som turist, på affärsresa, för medicinska syften eller för att resa genom USA på väg till ett annat resmål, se till att ansöka om ESTA i god tid. Du kan även se dessa vanliga frågor för vidare information om ESTA.

Ansök om ESTA

Dela med sig

FacebookTwitterYoutube

Ansök om ESTA

ESTA är ett obligatoriskt resegodkännande för resenärer som reser till USA med flyg eller båt för turism, genomresa (transit) eller affärsbesök under högst 90 dagar.

Ansök om ESTA