Kan jag förnya mitt ESTA?

Publicerad: Sep 10, 2018, Ändrat: Sep 05, 2018 | Tags: ESTA Förnyelse, ESTA Expiry, ESTA

Om du undrar hur du förnyar en ESTA-ansökan, tillåter amerikansk tull- och gränsskyddsmyndighet för närvarande inte förnyanden av ESTA-ansökningar via programmet för viseringsundantag. Så om du har kontrollerat status på din ESTA-ansökan och status antingen är “ansökan har löpt ut” eller “ansökan kunde inte hittas”, måste du skicka in en ny ESTA-ansökan. På samma sätt, om du nyligen har fått ett nytt pass, måste du ansöka om ESTA igen. Eftersom ESTA i sig är ett elektroniskt resetillstånd, måste du fylla i ansökan online och betala avgiften. Aktiva eller utgångna ESTA-ansökningar kan heller inte förlängas.

Bör jag förnya mitt ESTA?

Besökare till USA har en felaktig uppfattning om förnyelse av sin ESTA-ansökan som är onödig. Förnyelse av ditt ESTA krävs endast om det löper ut innan datum för avresa till USA. Att erhålla ett nytt ESTA återställer inte antalet dagar du kan stanna i USA och det gör inte gränsvakter mer gynnsamt inställda till din begäran om inträde till USA.

Måste jag vänta på att mitt ESTA ska löpa ut innan jag ansöker igen?

Nej, du kan ansöka om ett nytt ESTA igen även om du har ett aktivt tillstånd. Du kan ansöka om ett nytt ESTA före eller efter utgångsdatum för ditt befintliga tillstånd.

Jag ansöker igen men jag får en varning om en befintlig ansökan, vad ska jag göra?

Om du ansöker om ett nytt ESTA medan ditt tidigare ESTA fortfarande är giltigt, får du ett varningsmeddelande från systemet som anger ”En giltig, godkänd ansökan med mer än 30 återstående dagar har hittats för detta pass. Att skicka in denna ansökan kommer att kräva betalning för denna ansökan och annullerar därefter den befintliga ansökan.” Om du vill fortsätta med att skriva över din tidigare ansökan, kan du fortsätta och ditt tidigare ESTA löper ut omedelbart och den nya ESTA-ansökan kommer att associeras med din passinformation. När din ESTA-ansökan har godkänts, är det giltigt i två år från datum för godkännande eller utgångsdatum för ditt pass, vilket datum som inträffar först. ESTA kan användas för flera besök under denna tvåårsperiod, så länge som dina vistelser inte överskrider 90 dagar totalt och att du inte av CBP anses vara en person som försöker bo i USA genom att missbruka programmet för viseringsundantag.

Om du har ett pass från ett land som är undantaget från viseringskravet som t.ex. Storbritannien, Irland, Australien, Nya Zeeland eller annat västeuropeiskt land och vill erhålla ett ESTA för turist-, affärs-, medicinska eller transitändamål, kom igång med din ansökan, annars, gå till vanliga frågor för att läsa mer om ESTA

Ansök om ESTA

Dela med sig

FacebookTwitterYoutube

Ansök om ESTA

ESTA är ett obligatoriskt resegodkännande för resenärer som reser till USA med flyg eller båt för turism, genomresa (transit) eller affärsbesök under högst 90 dagar.

Ansök om ESTA