Vad bör jag ha på mig när jag flyger till USA?

Publicerad: Feb 28, 2022, Ändrat: Feb 28, 2022 | Tags: ESTA för turism, ESTA för företag, Flygbolagets säkerhet

En bekväm resa

Att ta en lång flygresa till USA kan vara tröttsamt. Det medför ofta förseningar, ändringar i temperaturen och miljöer som är uttorkande. Alltså är det bra att tänka på vad du tar på dig när du ska resa. Det är även viktigt att klä dig lämpligt. I den här artikeln kan du läsa om olika saker att tänka på inför flygresan till USA.

Säkerheten först

Att i förväg tänka på vad du ska ha på dig när du reser ser till att du är bekvämt och lämpligt klädd och att du enkelt kan ta av och sätta på dig saker när du checkar in eller sitter på planet. Syntetiska material kan vara antändliga och kan även irritera huden, så ta på dig bekväma kläder av naturliga material.

Lager

Lager fungerar bra i många situationer, särskilt när du reser med flygplan. Du kan till exempel ta på dig en fleece eller tröja som är tunn men varm och enkel att ta av och sätta på. Du kan även packa lager i handbagaget när du inte har på dig dem. Du kanske lämnar ett kallt klimat och landar på en plats där det är värme och sol, och temperaturen på flygplanet tenderar att variera. Lätta, tunna lager ger dig mer flexibilitet och bekvämlighet när du flyger.

Toppar och tröjor

Det är vanligtvis en god idé att ta på dig naturliga tyger såsom bomull och linne, då de är svalare och absorberar fukt. Eftersom temperaturen på flygplanet kan sjunka under resan är det även bra att ta med dig långärmat. För att se till att flygresan blir så bekväm som möjligt kan du ta på dig, eller ta med dig, tights, pantalonger eller chinos, då jeans kan kännas snäva. Långärmade tröjor i mjuka material kan även användas som lätta filtar och ett extra lager.

När temperaturen minskar är det bra att ha en tunn fleece eller tröja nära till hands, och de kan även användas som en improviserad kudde. Sjalar i siden eller annat tunt material kan enkelt bäras med i ditt handbagage och ger dig ett mysigt extra lager när du fryser, utan att ta upp så mycket plats som en tjocktröja i väskan.

Du bör undvika snäva kläder då de kan kännas obekväma när du sitter i ett mindre utrymme under många timmar. Du kan även välja mörka färger, så att spill och fläckar inte syns lika mycket som på ljusa kläder.

Underkläder och underställ

Samma regler gäller för underkläder och underställ som för andra kläder. Du bör välja naturliga fiber såsom bomull eller ull. Syntetiska tyger kan nämligen klia och kännas för varma. Om du ska sitta på planet i många timmar vill du inte ha nylon eller spets som kliar, irriterar huden eller är obekvämt.

Skor

I princip varje resa medför långa stunder då du står i kö eller går på flygplatsen. Se därför till att du har bekväma skor på dig när du reser. Högklackade skor kan bli obekväma under resan och rekommenderas inte. Dessutom kan de skada mattan i kabinen. Välj bekväma skor som enkelt kan tas av och sättas på, såsom gympaskor eller ballerinaskor, så går det dessutom snabbare vid säkerhetskontrollen. Skorna kan även enkelt tas av på flyget för att öka cirkulationen i fötterna.

Sammanfattning

I den här artikeln har vi tagit en titt på vikten av att ha på sig bekväma kläder på långa flygresor till USA. Genom att använda tipsen i artikeln kan du klä dig mer bekvämt inför din resa.

Om du har ett pass från ett land med viseringsundantag och vill ansöka om ESTA för att resa till USA som turist, på affärsresa, för medicinska syften eller för att resa genom USA på väg till ett annat resmål, se till att ansöka om ESTA i god tid. Du kan även se dessa vanliga frågor för vidare information om ESTA.

Ansök om ESTA

Dela med sig

FacebookTwitterYoutube

Ansök om ESTA

ESTA är ett obligatoriskt resetillstånd för berättigade resenärer som reser in i USA på land, med flyg eller till sjöss för besök på mindre än 90 dagar.

Ansök om ESTA