Vad betyder “Authorization Pending” på min ESTA-ansökan?

Publicerad: Oct 02, 2019, Ändrat: Mar 11, 2020 | Tags: ESTA, ESTA-ansökan väntar

Om statusen på din ESTA-ansökan är ”Authorization Pending” betyder det att Customs and Border Protection håller på att granska den information du angav på formuläret. Du får vanligtvis svar inom 72 timmar, i annat fall kan du kontrollera din ESTA-ansökan här.

Varför väntar min ESTA-ansökan på godkännande upp till 72 timmar?

Vanligtvis flaggas ESTA-ansökningar när de behöver genomgå extra säkerhetskontroller. En ESTA-ansökan som väntar på godkännande betyder att ytterligare granskning behövs för att säkerställa att du inte utgör en säkerhets- eller migrationsrisk. De flesta besluten avgörs inom 48 timmar men Customs and Border Protection rekommenderar att vänta i 72 timmar innan du kontrollerar statusen igen. Du har inte tillstånd att resa till USA under tiden som din ESTA-ansökan väntar på godkännande.

Vad händer om jag får avslag på min ESTA-ansökan?

Om du får avslag på din ESTA-ansökan kommer du att informeras via e-post och bli ombedd att ansöka om ett visum i stället. Vanligtvis får du en länk till följande webbplats för att ansöka om visum för turism, genomresa eller affärer: https://travel.state.gov/content/travel/en.html. Du kommer att debiteras en handläggningsavgift om 4 USD om din ansökan avslås.

Vad händer när min ESTA-ansökan blir godkänd?

När din ESTA-ansökan blir godkänd kommer du att få ett nummer för ditt resetillstånd via e-post. Du kan också se numret när du kontrollerar din ESTA-ansökan online. Med det här resetillståndet kan du resa till USA såvida inte ESTA upphävs av andra orsaker som till exempel förändrade omständigheter som påverkar din ansökan.

Det har gått mer än 72 timmar och min ansökan väntar fortfarande på att bli godkänd, vad ska jag göra?

I det osannolika fallet att din ESTA-ansökan väntar fortfarande på att bli godkänd efter 72 timmar kan du kontakta Customs and Border Protection för att fråga om ett slutligt beslut har fattats. Alternativt kan du skicka in en ny ansökan.

För många resenärer som är på väg till USA kan ”Authorization Pending” skapa en stressig situation eftersom de är osäkra om de kommer bli beviljade inresa vid den amerikanska gränsen. För att undvika ändrade resplaner i sista minuten rekommenderas resenärer att ansöka om ESTA i god tid före avresan och kontrollera sin ESTA-status för att säkerställa att resetillståndet är godkänt för avresedagen.

Dela med sig

FacebookTwitterYoutube

Ansök om ESTA

ESTA är ett obligatoriskt resegodkännande för resenärer som reser till USA med flyg eller båt för turism, genomresa (transit) eller affärsbesök under högst 90 dagar.

Ansök om ESTA