Visum till Florida, USA

Publicerad: Jun 17, 2019, Ändrat: Nov 09, 2019 | Tags: USA Visa ansökan, USA Visa krav, USA Visa

Introduktion

Den här guiden innehåller information om hur man ansöker om ESTA eller visum för att resa till Florida som turist eller i affärsresa.

Florida är solskensstaten för strandälskare och har över 1 300 km långa stränder. Den avkopplande atmosfären och det trevliga klimatet gör Florida till ett perfekt resmål för semestersökande.

Miami är en hotspot för turister och en ständig värd för en mängd olika sportevenemang med professionella idrottslag, musikaliska events och en massa sevärdheter. Den populära Miami Beach-stripen är ett område där turister kan njuta av solen och äta på de fina restaurangerna vid kusten. Andra populära städer är Orlando med världskända Walt Disney World, Fort Lauderdale och Key West som ligger drygt fyra timmars bilresa från Miami.

Resenärer som vill resa till Florida måste ha ESTA eller visum beroende på medborgarskapsland och resans syfte.

Visa Waiver Program (VWP)

ESTA kan användas för turism, affärsresa, genomresa och medicinska besök up till 90 dagar per besök under en 180-dagarsperiod. För att få resa på ESTA måste du ha ett pass från ett av de 39 länderna som deltar i Visa Waiver Program. Du måste också ha fyllt i ansökningsformuläret, ha behörighet och ha klarat alla bakgrundskontroller som utförs över olika databaser som delas med Customs and Border Patrol (CBP). Ett beslut om fattas vanligtvis inom 72 timmar.

Turistvisum/besöksvisum

Om du inte är berättigad till ESTA kan du ansöka om ett B-visum innan du ska resa till Florida. B-1-visum utfärdas för affärsresor och B-2-visum utfärdas för turistresor. Det finns också ett B-1/B-2-besöksvisum, som kan användas för både affärs- och turistresor. Här är stegen för att ansöka om ett B-visum:

  • Slutför din visumansökan DS-160.
  • Boka en intervju på den amerikanska ambassaden.
  • Betala ansökningsavgiften på 160 USD.
  • Samla alla obligatoriska handlingar.
  • Samla eventuella handlingar som visar att du har för avsikt att lämna Florida efter besöket (valfritt).
  • Gå till ambassaden på intervju.

Om din visumansökan blir godkänd kommer visumet att utfärdas till dig.

Om du har ett pass från ett land som är undantaget från viseringskravet som t.ex. Storbritannien, Irland, Australien, Nya Zeeland eller annat västeuropeiskt land och vill erhålla ett ESTA för turist-, affärs-, medicinska eller transitändamål, kom igång med din ansökan, annars, gå till vanliga frågor för att läsa mer om ESTA

Ansök om ESTA

Dela med sig

FacebookTwitterYoutube

Ansök om ESTA

ESTA är ett obligatoriskt resegodkännande för resenärer som reser till USA med flyg eller båt för turism, genomresa (transit) eller affärsbesök under högst 90 dagar.

Ansök om ESTA

Tweets