Hur uppdaterar jag ett ESTA?

Publicerad: Nov 11, 2019, Ändrat: Nov 11, 2019 | Tags: Uppdaterar en ESTA, Fel på ESTA

Inledning

Genom att uppdatera ett ESTA säkerställer du att CBP är medvetna om ändringar i din resplan eller annan relaterad information. Om du inte uppdaterar eller kontrollerar din ESTA-ansökan innan avresan så kan detta orsaka problem vid den amerikanska gränsen eller innan avresan till USA. Status för betalning av din ansökan kontrollerar vilken information som kan uppdateras i ditt ESTA.

Vad kan man uppdatera i ESTA innan man betalar?

Innan du skickar in ESTA med betalning kan du uppdatera alla fält du fyllt i, förutom passnummer och landet som passet utfärdats i. Du kan dock se och bekräfta passnummer och landet som passet utfärdats i, även om du inte kan redigera dessa fält. Om du har angett fel passnummer eller utfärdandeland måste du skicka in en ny ESTA-ansökan med korrekt information. När du skickar in din nya ESTA-ansökan kommer du att frågas huruvida du vill skriva över din tidigare ansökan och ombes att bekräfta detta.

Vad kan man uppdatera i ESTA när man har betalat?

En ESTA-ansökan behandlas vanligtvis direkt när behandlingen har genomförts. Ansökan klassificeras då med en av tre möjliga statusar: godkänd ansökan (Authorization Approved), resa ej tillåten (Travel Not Authorized) eller väntande (Pending).

Ansökningar som är godkända eller väntande (Authorization Approved eller Pending): De enda fälten som kan redigeras i ansökningar som är godkända eller som väntar är sökandens e-postadress samt adressen de kommer att befinna sig på när de är i USA.

Ansökningar som nekats (Travel Not Authorized): Det är inte möjligt att ändra uppgifter i denna typ av ansökan. Du måste antingen skicka in en ny ansökan med korrekt information, eller – om du har gjort ett fel i frågorna om behörighet (fråga 2-9) så kan du kontakta ESTA-teamet för att göra en ändring och för att korrigera fel i din ESTA-ansökan.

Vanliga frågor om att uppdatera ESTA

Jag har fått ett nytt pass sedan jag fick mitt ESTA. Hur gör jag?

Om passet du använde för att ansöka om ESTA har ändrats, har gått ut, har tappats bort eller stulits så måste du starta om ansökningsprocessen för att få ett nytt tillstånd.

Jag har angett fel passnummer , utgångsdatum eller utfärdandeland i min ESTA-ansökan. Hur rättar jag det?

Alla som ansöker om ESTA får möjligheten att kontrollera informationen de angett och att se till att den är korrekt innan de skickar in ansökan. Du kan ändra din ansökan innan du gör betalning. Det är då möjligt att ändra all information, förutom passnummer och utfärdandeland.

Jag glömde att ange mitt mellannamn på min ESTA-ansökan. Hur gör jag?

Om ditt mellannamn inte inkluderats i din ansökan så måste du göra en ny ESTA-ansökan.

Kan jag uppdatera mitt ESTA om jag ändrat namn genom äktenskap eller skilsmässa?

Om dina omständigheter, som till exempel ditt namn, har ändrats innan din avresa till USA så måste du göra en ny ESTA-ansökan.

Måste jag uppdatera mitt ESTA om jag nyligen dömts för ett brott?

Om dina svar på ESTA-frågorna om belastningsregistret, immigration eller drogmissbruk har ändrats eller inte längre är korrekta så måste du göra en ny ESTA-ansökan och ange den information som stämmer för närvarande.

Jag behöver uppdatera min ansökan men har glömt mitt ansökningsnummer. Hur gör jag?

Du kan se ditt ansökningsnummer genom att kontrollera status på din ESTA-ansökan och ange informationen som efterfrågas på blanketten, förutom ansökningsnummer. Du behöver följande information för att kontrollera status på din ESTA-ansökan:

  • Passnummer
  • Födelsedatum
  • Land där passet utfärdats
  • Passets utfärdandedatum
  • Passets utgångsdatum

Systemet kommer att visa ditt ansökningsnummer och skicka vidare dig till sidan där du kan redigera sökandens e-postadress och adress i USA.

Sammanfattning

Att hålla din ESTA-ansökan uppdaterad minskar risken för problem när du reser till USA. Se till att noggrant kontrollera din ESTA-information innan du skickar in din ansökan, för att se till att din ansökan godkänns snabbt och utan onödiga förseningar eller att du behöver skicka in en ny ansökan. Om du har ett nytt pass, ett nytt namn eller om andra omständigheter har ändrats så måste du göra en ny ESTA-ansökan. Alltså bör du planera att ansöka om nytt ESTA minst 72 timmar innan din avresa till USA.

Om du har ett pass från ett land med viseringsundantag och vill ansöka om ESTA för att resa till USA som turist, på affärsresa, för medicinska syften eller för att resa genom USA på väg till ett annat resmål, se till att ansöka om ESTA i god tid. Du kan även se dessa vanliga frågor för vidare information om ESTA.

Ansök om ESTA

Dela med sig

FacebookTwitterYoutube

Ansök om ESTA

ESTA är ett obligatoriskt resetillstånd för berättigade resenärer som reser in i USA på land, med flyg eller till sjöss för besök på mindre än 90 dagar.

Ansök om ESTA